top of page

PALACE IN WONDERLAND

Nieuwe kunst in de landschapstuin van Paleis Soestdijk

Zeven hedendaagse kunstenaars hebben in de zomer van 2015 nieuwe kunstwerken gepresenteerd in de landschapstuin van Paleis Soestdijk. Het was voor het eerst dat de landschapstuin van Soestdijk het decor werd voor een reeks kunstwerken die inhoudelijk reageren op deze bijzondere locatie.. Het doel was om publiek een soort ontdekkingsreis door de tuin te laten maken, een tocht langs een aantal kunstinstallaties die een verbinding leggen tussen de geschiedenis, het heden en de toekomst van Paleis Soestdijk.

PIW 01.jpg

Palace in Wonderland vond plaats van 19 juni t/m 27 september. De tentoonstelling bestond uit 8 projecten langs een wandelroute in de tuin. De tentoonstelling is samengesteld door gast-curatoren Wout Hoogendijk en Anne Reenders. De kunstwerken zijn gecreëerd door Zoro Feigl, Sharon Houkema, John Körmeling, Reinier Lagendijk, Ingrid Mol, André Pielage en Benjamin Verdonck. 

PIW Programma 2

In de tentoonstelling stond de wandelaar centraal die tijdens de wandeling door de landschapstuin allerlei bijzondere installaties tegenkomt die iets vertellen over de plek of een gebeurtenis, of een inzicht geven in een toekomstig gebruik. Maar ook de tuin met zijn bijzondere tuinelementen en gebouwtjes vormden het decor voor de wandeling. Dat was ook meteen de kracht van de kunst: de kunst ging een dialoog aan met de omgeving en reageerde op de locatie, met oog en respect voor paleis en landschapstuin en de geschiedenis. Voor de kunstenaars bleek het landgoed een onuitputtelijke bron van inspiratie voor nieuw werk en daarom zien wij veel mogelijkheden voor een eventuele volgende editie.  

Illustraties voor de tentoonstelling zijn gemaakt door Floor Rieder en Kajsa Blomberg. Grafisch ontwerp: Friso Blankevoort.

Volgende voorgestelde case

BAL!

Ruim veertig top kunstenaars, ontwerpers en fotografen maken een bezoek aan Paleis Soestdijk tot een feest!

Bal-Soestdijk-header_beterekwaliteit.jpg

Aart van Bolhuis

Directeur/Bestuurder

Tel: 06 5133 9427

E-mail: aart@ncei.nl

NCEI

Telefoonnummer

De Lairessestraat 117

1075 HH Amsterdam

Adres

020 420 20 60

E-mail

bottom of page